Un purtător de cuvânt al grupului precizat că, în cazul unui număr de aproximativ 20 de modele de autovehicule Toyota, airbagul din partea pasagerului poate prezenta defectiuni si, în cel mai rău caz, s-ar putea aprinde. Aproximativ 650.000 de vehicule vizate de această rechemare au fost vândute în Japonia iar 1,62 milioane în străinătate.

Sunt vizate, printre altele, citadinele Yaris, mai multe modele ale berlinei Corolla, monospaţiul Noah şi berlinele Avensis.O bună parte din autoturismele afectate au fost rechemate deja la service, pentru acelaşi motiv, în luna aprilie 2013. Toyota a explicat miercuri că a dorit să modifice soluţia găsită la acea dată, ceea ce a determinat compania să recheme din nou la service aceleaşi maşini.

În urma ultimei decizii, numărul total al masinilor rechemate de Toyota în ultimele trei luni a trecut de 9 milioane de unităţi. La începutul lunii aprilie, Toyota a rechemat la service 6,39 milioane vehicule din cauza mai multor probleme tehnice (aribag, fixarea scaunului, joc al volanului, probleme la demaror) apoi la finele lunii mai Toyota a mai rechemat 520.000 de vehicule suplimentare, în special în America de Nord, pentru o problemă la fixarea roatei de rezervă.

Toyota a reuşit ca în 2013 să-şi păstreze, pentru al doilea an la rând, titlul de cel mai mare constructor auto din lume devansându-şi rivalii General Motors şi Volkswagen AG după ce a vândut 9,98 milioane vehicule.