Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat, la sediul Guvernului, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale Urgenţă (CNSSU), în cadrul şedinţei fiind prezentate informări din partea tuturor instituţiilor abilitate în gestionarea situaţiei şi a fost analizat modul în care au decurs operaţiunile pentru salvarea de vieţi omeneşti.

CNSSU va propune în cadrul Şedinţei de Guvern care va avea loc sâmbătă, de la ora 12,30, adoptarea unei hotărâri prin care vor fi declarate trei zile de doliu naţional, începând de astăzi.

''Efectivele Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Sănătăţii au intervenit pentru pentru salvarea de vieţi omeneşti şi stingerea incendiului. În această misiune au acţionat peste 500 de forţe - pompieri, jandarmi, poliţişti şi echipaje medicale. Echipajele de intervenţie au acţionat cu 75 de autospeciale ale ISU Bucureşti - Ilfov, dintre care 11 cu apă şi spumă, 3 de descarcerare, 3 pentru transport victime multiple, 2 spitale mobile, 2 autoscări, precum şi 57 de autospeciale SMURD şi ambulanţe. Acestora li s-au adăugat maşinile poliţiei şi jandarmeriei care au asigurat fluidizarea traficului pentru deplasarea ambulanţelor'', se precizează în comunicatul citat de agerpres.