”În condițiile în care studiile macroeconomice arată că pentru țările din Europa de Est devine riscant să aştepte revenirea zonei euro, partenerul lor tradiţional deja, cred că este important pentru exportatorii români să găsească noi oportunități în afara acestei zone. Produsele EximBank pot contribui la succesul acestui demers și, de aceea, ne-am propus să dinamizăm activitatea băncii astfel încât să susținem internaționalizarea cât mai multor companii românești”, a punctat Traian Halalai.

EximBank oferă exportatorilor români un set de produse care permite minimizarea potențialelor riscuri. Banca poate asigura riscurile de neplată asociate contractelor de export pentru piețele non-UE sau în state nemembre OECD, precum și riscurile asociate investițiilor românești în străinătate.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Banca deţine o reţea de 12 unităţi (nouă sucursale şi trei agenţii) în Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva, Iaşi şi Sibiu,