”În acest moment putem spune că liniile principale de afaceri pentru EximBank rămân operaţiunile de import-export şi procesul investiţional. Suntem dedicaţi susţinerii exportatorilor români, dar portofoliul de produse ne permite să susţinem şi proiectele de investiții”, a spus oficialul EximBank.

În cadrul întâlnirii, președintele EximBank a menționat ca strategia băncii are ca principale linii directoare menținerea unor costuri competitive pentru produsele și serviciile oferite, concomitent cu extinderea ofertei și dezvoltarea canalelor de vânzare, inclusiv extinderea rețelei.

”Suntem conștienți că așteptările mediului de afaceri se îndreaptă către o reducere a costurilor pentru produsele și serviciile noastre, dar acest lucru este greu de realizat în această perioadă. Ceea ce vă pot spune însă este că ne propunem să menținem costurile produselor și serviciilor oferite la limita inferioară a intervalului existent pe piața bancară. Este un efort pe care ni-l asumăm și care sperăm că va aduce beneficii pentru toate părțile implicate”, a mai spus Traian Halalai.

El a adăugat că un alt punct pe agenda managementului băncii este demararea unui proces de extindere a rețelei teritoriale. ”Foarte curând vom lua decizia finală pe locații, urmând apoi rapid să le și deschidem. Sperăm astfel să creștem și mai mult gradul de accesibilitate al firmelor la produsele și serviciile noastre. Și tot pentru facilitarea contactului cu mediul de afaceri, intenționăm să dezvoltăm canalele de vânzare on-line. Este deja în lucru o platformă on-line care va optimiza procesul de comunicare cu potențialii clienți, oferind posibilitatea unei verificări prealabile a condițiilor de eligibilitate, precum și posibilitatea transmiterii on-line a documentației aferente”, a mai spus Traian Halalai.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.