Cele mai mari datorii aparţin Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) - 5,9 milioane de lei, companiei Total Electric Oltenia - 3,1 milioane de lei şi traderului Romenergy Industry - 3 milioane de lei.

Totodată, Transelectrica are de recuperat 19,6 milioane de lei de la clienţi aflaţi în insolvenţă. Cele mai mari datorii le are furnizorul Petprod - 5,6 milioane de lei, Also Energ - 5 milioane de lei şi CET Govora - 1,8 milioane de lei.

Transelectrica vrea să recupereze pe cale juridică datorii de 9,4 milioane de lei în total, cele mai mari fiind ale Energy Holding - 1,05 milioane de lei, dar şi facturi de penalităţi de 3,9 milioane de lei de la ArcelorMittal Galaţi şi de 2,1 milioane de lei de la Also Energ.

Pe cale comercială, transportatorul are de recuperat creanţe de 1,4 milioane de lei de la Transenergo Com - 1,3 milioane de lei, Eco2Energy Choice - 62.789 de lei şi Hidroelectrica - 1.284 de lei.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 213 milioane de lei în primele nouă luni din acest an, în scădere cu 30% comparativ cu perioada similară a anului precedent, precizeaza agerpres.