Potrivit celor mai recente date, principala sumă, respectiv 21,8 milioane de lei, reprezintă creanţe deţinute la companii aflate în faliment. Cele mai mari datorii aparţin Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) - 5,9 milioane de lei, companiei Total Electric Oltenia - 3,1 milioane de lei şi traderului Romenergy Industry - 3 milioane de lei. Nou intrat pe această listă este furnizorul Arelco Energy, recent intrat în faliment în urma crizei de pe piaţa energiei din ianuarie-februarie, cu restanţe de 1,1 milioane de lei, scrie agerpres.

Totodată, Transelectrica are de recuperat 21,1 milioane de lei de la clienţi aflaţi în insolvenţă. Cele mai mari datorii le au furnizorul Petprod - 5,6 milioane de lei, compania Also Energ - 5 milioane de lei şi Arelco Power - 1,7 milioane de lei.

Transelectrica vrea să recupereze pe cale juridică datorii de 9,4 milioane de lei în total, cele mai mari fiind ale Energy Holding - 1,05 milioane de lei, dar şi penalităţi de 3,9 milioane de lei de la ArcelorMittal Galaţi şi de 2,1 milioane de lei de la Also Energ.

Pe cale comercială, transportatorul are de recuperat creanţe de 919.893 milioane de lei. Transelectrica estimează în acest an un profit net după impozitul contabil de 145,9 milioane de lei, jumătate faţă de profitul preliminat obţinut în 2016, de 285,5 milioane de lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2017, care va fi discutat în Adunarea Generală a Acţionarilor din 13 aprilie.