Astfel, creanţele pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale comercială se ridică la 15,3 milioane de lei. Cel mai mare restanţier din această categorie este CET Govora, cu 5,7 milioane de lei, urmat de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), cu 5,6 milioane de lei, şi de Transenergo Com, care are datorii de 3 milioane de lei.

Totodată, 13,01 milioane de lei reprezintă datoriile acumulate de companii energetice intrate în procedura de insolvenţă. Transelectrica notează că va recupera aceste creanţe pe cale juridică. Datoria cea mai mare o are traderul de energie Petprod - 5,6 milioane de lei. Urmează Also Energ, cu 5,05 milioane de lei şi ICPE Electrocond, cu 1,1 milioane de lei.

Clienţii aflaţi în procedură de faliment au acumulat datorii de 6,3 milioane de lei către Transelectrica în contul tarifelor de transport al energiei. Cea mai mare sumă o datorează Total Electric Oltenia (3,1 milioane de lei) şi Ennet Group (2,3 milioane de lei).

În plus, Transelectrica deţine creanţe totale de 15,3 milioane de lei aferente facturilor de penalizare pentru serviciul de transport. Cel mai mare datornic de pe această listă este producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi, cu o restanţă de 3,9 milioane de lei.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 305 milioane de lei în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 0,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Veniturile au depăşit 2,21 miliarde de lei, în creştere cu 13,4% faţă de ianuarie - septembrie 2014. Contractele de investiţii semnate în acest an însumează 317 milioane de lei, mentioneaza agerpres.