Drumul care străbate Masivul Rarău va fi denumit Transrarău - Drumul Comorilor, urmand sa devina un adevarat rival pentru Transalpina, in ce priveste panorama. În ultima etapă a fost refăcută o porțiune de aproximativ 10 kilometri, drumul care face legătura dintre satul Chiril și cabana Rarău.

De altfel, pe acest drum se putea merge doar cu mașina de teren și nu a mai fost îngrijit din anii `80.

"Drumul a fost aproape impracticabil, şi doar cu maşini de teren speciale puteai să urci din Chiril şi până pe Rarău. Dar după o investiţie importantă pentru noi, Consiliul Judeţean Suceava, iată că acest drum, un drum special de munte, cu un regim de circulaţie aparte, poate fi dat în funcţiune. Este un drum pe care noi vrem să îl denumim generic Transrarău – Drumul Comorilor, find legat de zona de munte, Pietrele Doamnei, de comorile care sunt şi în plan natural, având în vedere că aici sunt foarte multe resurse naturale, dar şi de oamenii din aceste locuri”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nichifor, potrivit Suceava News.

Pe această porțiune, de la Chiril până la cabană, se va circula cu maxim 30 km/h și nu vor avea voie mașinile mari.

Valoarea totală a investiţiei în modernizarea drumului Chiril – Rarău, dar şi a unei porţiuni de drum care face legătura spre cabana de pe acest masiv muntos se va ridica la suma de peste cinci milioane de lei.