Cunoscută în piață pentru dezvoltările de succes în categoria clădiri de birouri clasa A, Forte Partners a aplicat un plan de dezvoltare amplu prin achiziționarea continuă de terenuri în locații centrale, finalizarea proiectelor în curs și crearea unei divizii puternice de rezidențial. Divizia de rezidențial a debutat cu premii obținute la Anuala de Arhitectură București și vânzări foarte bune pentru proiectele aflate în curs de dezvoltare.

 

“Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale și ultracentrale și mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare și design thinking. Centru orașului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce privește calitatea arhitecturii și capacitatea de a integra o dezvoltare în țesutul urban, dar și forța de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienții noștri”, a declarat Geo Mărgescu, fondator Forte Partners.

 

Terenul este situat într-o zonă istorică a Capitalei, în imediata vecinătate a Palatului Telefoanelor, prima clădire înaltă din București construită pe structură metalică. Pe același segment al străzii Calea Victoriei regăsim Hotelul Capșa, Cercul Militar construit de Carol I, recent restauratul Grand Hotel du Boulevard precum și alte clădiri cu valoare istorică și arhitecturală.

 

“Un atare context are nevoie de o abordare pe măsură, astfel că luăm în calcul organizarea unui concurs de arhitectură. Să construiești clădiri noi de birouri lângă Calea Victoriei este o oportunitate frumoasă de afaceri, dar în același timp și o șansă de a crea o clădire contemporană emblematică pentru centrul orașului și noi spații publice”, a adăugat Geo Mărgescu.

 

Forte Partners lucrează zilele acestea la extinderea echipelor pentru diviziile de office și rezidențial și la atragerea de talente cu experiență din piața de

profil, având în vedere amplitudinea dezvoltărilor deja planificate.