Achiziţii şi fuziuni au fost înregistrate în acest an în majoritatea sectoarelor, dar de departe cele mai importante preluări au fost consemnate în producţia de îngrăşăminte, retail şi imobiliare, care au reprezentat mai mult de jumătate din piaţa evaluată la peste 1 miliard de euro.

Datele disponibile pe piaţă arată că în acest an au fost încheiate aproximativ 50 de tranzacţii de ordinul milioane de euro. Dintre acestea, majoritatea au fost realizate cu firme locale, însă au fost şi tranzacţii încheiate la nivel internaţional şi care au implicat subsidiare din România.

Cea mai mare tranzacţie din acest an a fost preluarea producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş de Ameropa Holding din Elveţia pentru 250-300 milioane de euro, se arată într-o analiză Mediafax. 

Pe locul doi în în top se află achiziţia magazinelor Real de către grupul francez Auchan. Valoarea tranzacţiei, realizată la nivelul Europei Centrală şi de Est, nu a fost făcută publică. Specialiştii au estimat că Auchan va plăti circa 100 de milioane de euro pentru magazinele din România.