Astfel, Ferrari a mai prezentat modelul California T la Geneva, compania britanica McLaren a aratat Modelul P1 la Paris inca anul trecut, Porsche a adus la Beijing masinile sport actualizate - coupe-ul Cayman si roadster-ul Boxster, iar Audi a adus noua generatie TT coupe, prezentata anterior la Geneva.

Cel mai scump exponat nou adus la Salonul auto de la Beijing (20-29 aprilie) este hypercar-ul aurit Bugatti. Compania franceza a prezentat Veyron Grand Sport Vitesse editia Black Bess. Dupa cum se stie, Bugatti este acum fascinat de masinile Legend Edition. In fiecare editie sunt lansate cate trei vehicule. In total au fost anuntate sase versiuni speciale. Black Bess este cea de-a cincea.

Acest hypercar este dedicat memoriei unuia dintre cele mai importante modele din perioada interbelica produse de companie - Type 18. Intre 1912 si 1914 au fost construite sapte astfel de masini. Una dintre ele a apartinut aviatorului francez Roland Garros. Mai tarziu, masina a fost poreclita Black Bess in onoarea unui cal de curse englez. Sub capota Type 18 Black Bess era un motor pe benzina cu patru cilindri, de cinci litri si 100 CP. Pentru acele vremuri - foarte mult, masina putand accelera la 160 de kilometri pe ora.

La fel ca primul Black Besse, modernul Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess este vopsit negru, iar grila frontala, masca farurilor, emblema de pe spate si inscriptia de pe capacul rezervorului de combustibil sunt realizate din aur de 24 de carate. Interiorul masinii este imbracat in piele moale Havana.

Sub capota gasim acelasi propulsor ca si pe celelate versiun speciale: motor in W bi-turbo cu 16 cilindri de opt litri si 1.200 CP. Hypercar-ul poate accelera la 100 km / h in 2.6 secunde. Pretul acestei masini este de 3 milioane de dolari. Autoturisme din seriile anterioare au fost vandute cu succes.

Producatorul de masini Rolls - Royce, alansat, in cadrul seriei Bespoke, masina Pinnacle Travel Phantom, conceputa pentru calatorii. Interiorul acestei masini de lux nu este cu nimic inferior unei cabine de iaht ultrascump. Cu atat mai mult cu cat interiorul este realizat dintr-un mozaic din lemn, iar fiecare element al acestui mozaic a fost taiat cu  laser - pentru ca toate detaliile sa se imbine perfect in ansamblul final. 

Nu a putut rezista tentatiei de a agita publicului chinez nici compania Lamborghini. Aceasta a adus la Beijing Aventador Jackie Chan Edition. Dupa cum sugereaza si numele, aceasta masina este dedicata celebrului actor, regizor, producator, actor de comedie si cascador Jackie Chan, care a implinit recent 60 de ani.

Noua masina este de culoare gri decorata la interior in culori de negru si rosu.Pe tetiere este brodat cuvantul Long ( Dragon ), unul din numele de scena ale lui Jackie Chan (Cheng Long). In toate celelalte privinte, masina este un Aventador ca toate celelalte.

Pretul unui Aventador este de 1,2 milioane de dolari.