Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, parte din grupul internaţional Ahold Delhaize, a închiriat un spaţiu comercial de 705 mp în Sema Parc şi a inaugurat noul magazin pe 18 octombrie. Magazinul va deservi o comunitate de circa 6.000 de salariaţi, atât în cadrul parcului industrial Sema Parc cât şi la noile clădiri de birouri de clasa A Sema Office. Spaţiul închiriat de Mega Image se află într-o clădire modernizată, cu funcţiune mixtă de retail, restaurant şi leisure, cu suprafaţă construită de 2.500 mp. Lucrările de modernizare a clădirii au îmbinat elemente de faţadă în stil 'vintage', pentru păstrarea patrimoniului arhitectural al clădirii, cu dotări moderne, potrivite cerinţelor noilor chiriaşi.

Retailerul de bricolaj Praktiker a închiriat 1.200 mp de birouri de clasă A în clădirea Bruxelles, pentru mutarea sediului lor central din comuna Voluntari.

Studio Moderna, grup multi-naţional cu origini slovene, prezent în România şi în alte 20 de ţări, cel mai mare retailer omni-channel din zona CEE şi deţinător al brandurilor Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Wellneo, Top Shop, Rovus şi Live Active, a închiriat un spaţiu de birouri clasă A de 2.500 mp la parterul clădirii Paris din parcul de afaceri Sema Office. Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers.

Parcul de afaceri Sema Office se află în construcţie în diverse faze. Clădirea Bruxelles finalizată în 2016, are o suprafaţă închiriabilă de 13.800 mp birouri de clasă A, pe două etaje. Printre chiriaşi se numără Tribunalul Bucureşti, cu secţiile a VI-a civilă, a VII-a civilă, Temenos Romania, British American Shared Services Europe, PTC Eastern Europe, Praktiker, 1 Minute.

Clădirea Paris este în prezent în construcţie şi are o suprafaţă închiriabilă de 10.700 mp (GLA), un regim de înălţime de două etaje şi o suprafaţă închiriabilă a etajului curent de circa 5.400 mp. Clădirea are că termen de livrare jumătatea lunii noiembrie 2017 şi poate acomoda 1.160 de angajaţi. Clădirea Berlin se află de asemenea în construcţie, are o suprafaţă închiriabilă de 15.700 mp, P+2 etaje, planificată spre livrare în al doilea trimestru al anului 2018 şi poate găzdui 1.700 de persoane.

În 2018, River Development intenţionează demararea fazei Sema Office II, de circa 60.000 mp birouri clasă A, lângă cele de pe Splaiul Independenţei, şi livrarea în zona Politehnica a proiectului The Light, de 21.000 mp închiriabili. River Development este o companie cu capital privat integral autohton, înfiinţată în anul 2007, în prezent având o echipă de 16 specialişti în domeniul imobiliar, în toate tipurile de proprietăţi - birouri, retail, logistic şi rezidenţial.