Cercetatorii au descoperit ca un anumit regim de consum al vegetalelor din familia urzicilor si spanacului in anotimpul primaverii poate conduce la o scadere rapida in greutate, dupa numai 25 de zile de cura. Eficienta creste cand urzicile, stevia si spanacul sunt asociate cu anumiti eteri din pulpa de citrice, mai ales lamai sau portocale.

Cura cu spanac
Dimineata: inainte de masa, dar la 15-20 de minute dupa trezire, se consuma mai intai mancare de spanac, 80-100 g. Mancarea de spanac, preparata tot din frunze maruntite si fierte, trebuie sa fie numai usor calduta si in niciun caz fierbinte.

Micul dejun trebuie sa fie lipsit total de alimente cu continut crescut in colesterol, cum ar fi ouale, si trebuie total evitate prajelile in ulei. La 10-15 minute dupa micul dejun - salata din frunze de spanac crud.

Important! La micul dejun nu trebuie baute ceaiuri sau bauturi fierbinti ori foarte aromate.

Pranz: inainte de masa se prepara o salata din frunze crude de spanac (150 g) si de stevie (100 g). Se pune numai putin ulei de floarea-soarelui si, in loc de sare, se presara putin zahar. Salata se acreste cu sos de lamaie si de portocala si se amesteca foarte bine. Nu se pune otet sau ceapa! Din aceasta salata, astfel preparata, se va manca atat la pranz, cat si la cina.

La dejun salata trebuie consumata inainte de masa propriu-zisa. Cina: masa trebuie sa luata cu doua ore inainte de culcare si trebuie sa fie saraca in carne. In timpul mesei se consuma 200 g de salata.

Cura cu suc de spanac 

Reechilibreaza si fortifica organismul, combate anemia, depresia nervoasa si oboseala. Sucul de spanac se poate combina in parti egale cu cel de morcov, de creson sau de telina.  

Sursa revistafelicia.ro

 

Slabesti 3 kilograme in 5 zile

Dieta cu spanac promite sa te scape de 3 kilograme in doar 5 zile. Nu este indicat sa prelungesti dieta cu spanac peste cele 5 zile, intrucat acesta leguma contine substante care, in concentratii prea mari, dau peste cap anumite procese ale organismului.

Ziua 1
- Dimineaţa: două felii de pâine cu ou fiert, frunze de spanac şi două roşii.
- Prânz: friptură de vită cu garnitură de spanac.
- Cină: salată de spanac cu varză.

Ziua 2
- Dimineaţa: un iaurt şi un ceai.
- Prânz: supă de spanac.
- Cină: spanac fiert şi o portocală.

Ziua 3
- Dimineaţa: un suc din spanac, morcovi şi mere.
- Prânz: peşte cu spanac şi orez.
- Cină: spanac fiert şi două portocale.

 

Sursa libertatea.ro

 

Dieta de 13 zile

O dieta de 13 zile cu spanac se tine integral la interval de 2 ani sau partial la cel putin 6 luni. Nu se consuma sare, alcool, guma de mestecat sau apa minerala si se beau cel putin doi litri de apa pe zi. Masa de pranz poate fi inlocuita cu cea de seara, dar numai in cadrul aceleasi zile.

Ziua 1+8

Mic dejun : un ceai cu un cub de zahar
Pranz :  doua oua fierte tari, 200 g spanac fiert
Cina :  250 g friptura de vita, salata cu ulei si lamaie

Ziua 2+9

Mic dejun :  un ceai cu un cub de zahar
Pranz :  250 g friptura de vita, salata cu ulei si lamaie, o banana
Cina : 100 g sunca slaba, 200 g lapte batut

Ziua 3+10

Mic dejun : un ceai neindulcit, o felie de paine prajita
Pranz : 200 g spanac fiert, o rosie, o banana
Cina : doua oua fierte tari, o felie de sunca, o salata verde cu ulei si lamaie

Ziua 4+11

Mic dejun: un ceai cu un cub de zahar, o felie de paine prajita
Pranz : un ou fiert, un morcov, 250 g branza de vaci slaba
Cina:  0,5 l suc de portocale , 250 ml de lapte batut

Ziua 5+12

Mic dejun:  un morcov ras cu lamaie
Pranz:  400 g peste slab fiert cu lamaie
Cina:  250 g friptura de vita, 225 g broccolli

Durata: 13 zile

Greutate: 7 kg

Sursa feminis.ro