De asemenea, alţi 37% dintre angajaţi susţin că lucrează ocazional din concediu, doar daca este neapărat nevoie, alte 27% precizand că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanţă şi nu muncesc niciodată când sunt plecati. În acelaşi timp, 80% dintre respondenţi recunosc că pe perioada concediului citesc mailurile de serviciu, 66% verificând mesajele cel puţin o dată pe zi, astfel încât să rămână informaţi şi să poată relua mai uşor activitatea la revenirea la birou, conform sondajului realizat de eJobs România.

În ceea ce priveşte timpul dedicat job-ului în vacanţă, 31% dintre angajaţii care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antreprenorii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează peste două ore zilnic în vacanţă, reprezentând 26%. În acelaşi timp, 18% muncesc aproximativ o oră pe zi atunci când sunt plecaţi, iar 23% spun că rezolvă treburile de serviciu în mai puţin de o oră.

Telefonul este de departe cel mai folosit dispozitiv pentru lucrul în concediu, fiind prima opţiune pentru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanţă, în timp ce laptopul este utilizat de doar 9%, iar aproape un sfert spun că folosesc în egală măsură cele două dispozitive, mai arată sondajul eJobs.