In comunicatul pubicat in acest sens, Yahoo a subliniat ca hackerii nu au furat nici parole, nici date bancare şi nici informaţii legate de mijloace de plată la care au recurs proprietarii de conturi.

Anchete efectuate de experţi independenţi după integrarea Yahoo! în Verizon au permis descoperirea faptului că amploarea atacului cibernetic a fost mult mai importantă decât ce fusese dezvăluit până aici, indică Yahoo, redenumit Oath.

"Compania continuă să lucreze strâns cu forţele de ordine", continuă sursa citată, asigurând de luarea "tuturor măsurilor necesare" pentru garantarea securităţii utilizatorilor, relateaza agerpres.

Yahoo! a precizat pe 14 decembrie 2016 că a fost victima unui gigantic act de piraterie, în august 2013. Acest atac cibernetic a afectat iniţial un miliard de conturi de utilizatori, ceea ce-l făcea cel mai important din istorie.

La acel moment, grupul asigura că actul de piraterie nu a implicat numere de carduri bancare sau de securitate socială, dar s-a găsit sub focul criticilor pentru că aceste dezvăluiri au survenit unui atac precedent care a afectat 500 de milioane de conturi.