Aceste trei noi cazuri, printre care figurează doi lucrători medicali, ridică la 169 numărul persoanelor contaminate, a indicat Ministerul sud-coreean al Sănătăţii. Numărul deceselor rămâne neschimbat, în condiţiile în care 25 de persoane au murit de la începutul epidemiei, cea mai extinsă în afara Arabiei Saudite, principalul focar de coronavirus din lume.

Unul dintre cele trei noi cazuri este cel al unui medic care trata un pacient contaminat la Centrul medical Samsung din Seul, considerat drept epicentrul epidemiei, cu peste 80 de persoane contaminate. Celălalt lucrător medical contaminat este un infirmier care a făcut radiografii unui pacient contaminat la un alt spital din Seul.

Patruzeci şi trei de persoane au fost până în prezent vindecate şi acestea au putut părăsi spitalul, dintre care şapte vineri spre sâmbătă, a indicat ministerul. Aceste noi cifre intervin la o zi după ce Seulul a indicat că nu au fost înregistrate noi cazuri de coronavirus Mers, crescând speranţa într-o victorie a autorităţilor asupra epidemiei.

Numărul de noi cazuri a fost în scădere constantă în ultimele trei zile, trecând de la 8 cazuri marţi la zero sâmbătă. Numărul persoanelor plasate în carantină a scăzut de asemenea la 4.035 sâmbătă faţă de peste 6.700, miercuri.

La originea acestei epidemii se află un bărbat de 68 de ani, care a fost diagnosticat la 20 mai, la două săptămâni după ce a revenit dintr-un sejur în Orientul Mijlociu, în cadrul căruia s-a aflat două zile în Arabia Saudită, precizeaza agerpres.