1. Ouăle îți fac mai mult rău decât bine

Ouăle conțin mult colesterol, motiv pentru care au fost considerate ani la rând periculoase pentru inima ta. Recent, s-a dovedit că o dietă ridicată în colesterol nu riică neapărat colesterolul din sânge. De fapt, ouăle ridică nivelul de colesterol bun și nu sunt asociate cu afecțiunile cardiace. Aceste produse sunt extrem de nutritive și pline de antioxidanți care ne protejează vederea. Ironia este că ouăle consumate la mic-dejun te pot face să slăbești

2. Grăsimile saturate sunt periculoase pentru inimă

Un studiu complex din 2010, realizat pe 347.747subiecți, a arătat că nu există nicio asociere între grăsimile saturate și bolile de inimă. Carnea, uleiul de cocos, brânza, untul... nu există niciun motiv să eviți aceste alimente.

3. Trebuie să mănânci cât mai multe grâne

Grânele au puțini nutrienți comaprativ cu alte alimente precum legumele. Sunt bogate și într-o substanță numită acid fitic care leagă minerale esențiale și le împiedică să fie absorbite de organism. Grâul, cea mai des întâlnită grână în dietele occidental, poate duce la suită de probleme de sănătate, mai ales din cauza glutenului din compoziție. Acesta provoacă durere, balonare, oboseală și în unele cazuri, alergie.

Citeste ma mult pe euforia.tv