El a avut miercuri o întrevedere cu omologul său din Suceava, Ioan Lungu, discutând pe tema construirii unei linii de cale ferată între cele două municipii.

Proiectul ar urma să fie depus pentru a obține finanțare europeană în perioada 2014-2020.

"Acest tren metropolitan ar permite ca în maximum 15 minute cetățenii să se deplaseze dintr-un municipiu în celălalt, în condiții de maximă siguranță. Eu cred că este un proiect fezabil. Vorbim de o investiție de zeci de milioane de euro, care ar permite și o mobilitate a forței de muncă", a afirmat primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, care speră ca investiția să fie finanțată 100% din fonduri europene, pe motiv că nici bugetele locale, nici bugetul de stat nu ar putea suporta costurile realizării acesteia.

Ovidiu Portariuc a participat miercuri la întâlnirea cu reprezentanții autorităților publice din județele Botoșani și Suceava, pe tema strategiei de dezvoltare a arealului urban Suceava-Botoșani pentru perioada 2014-2020.

Cele două municipii au vedere înființarea, în perioada imediat următoare, a Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Botoșani-Suceava, al cărei obiectiv este implementarea unor proiecte majore de investiții în special în infrastructură.