Înainte de ceremonia de învestitură, Trump şi soţia sa Melania au participat la o slujbă religioasă la Biserica Episcopală St John, inainte de a se indrepta spre Casa Albă pentru a lua micul dejun împreună cu Barack Obama, şi prima doamnă, Michelle.

Intre timp, mai multe cotidiene americane au publicat, vineri, un afis impotriva urii: o femeie purtând un văl în culorile drapelului SUA. Afişul este opera unui grup de militanţi împotriva urii şi a lui Shepard Fairey, probabil cel mai cunoscut artist al străzii din SUA, care reia în noua creaţie stilul faimosului său afiş "Hope" (Speranţă), realizat în 2008, în prima campanie a lui Barack Obama, reprezentându-l pe actualul preşedinte în exerciţiu în trei culori, albastru, alb şi roşu.

Noul afiş a aparut în ediţiile tiparite ale New York Times şi Washington Post, iar pentru a-l putea publica organizaţia iniţiatoare a proiectului, The Amplifier Foundation, din Seattle, a lansat o campanie de colectare de fonduri pe site-ul de specialitate Kickstarter în urma căreia a adunat 1,3 milioane de dolari, de la 22.840 de donatori.

"Noi, Poporul" - titrează autorii afişului, într-o aluzie la primele cuvinte din Constituţia SUA -, "suntem indivizibili, suntem rezistenţi, ne apărăm unii pe ceilalţi, ne apărăm demnitatea, suntem mai puternici decât teama". Autorii îi invită totodată pe cei care participă la ceremonia de învestitură a lui Trump să folosească această pagină ca pancartă pentru a-şi face auzită vocea, precizeaza agerpres.