Preşedintele polonez i-a telefonat miercuri seară lui Donald Trump şi l-a felicitat pentru victoria în alegeri. La rândul său, viitorul preşedinte american a subliniat consideraţia sa pentru comunitatea poloneză din SUA şi pentru contribuţia acesteia la dezvoltarea economiei şi a societăţii americane.

De asemenea, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui polonez, Trump l-a asigurat pe Duda că, pe parcursul mandatului său la Casa Albă, Polonia va putea conta pe Statele Unite şi că Varşovia este un aliat preţios al Washingtonului.

În discuţia ce a durat 10-15 minute, 'preşedintele Trump a subliniat foarte clar că Polonia poate conta pe SUA în timpul mandatului său, inclusiv în chestiunile militare, pentru că a vorbit despre toate aspectele cooperării', a indicat Marek Magierowski într-o declaraţie acordată postului polonez TVN24.

'Cred că este loc pentru mai mult, pentru discuţii calme şi decizii concrete care vor urma cu siguranţă în relaţiile dintre Varşovia şi Washington', a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Andrzej Duda, relateaza agerpres.