Presedintele Donald Trump se pregateste s-o intampine pe Angela Merkel la Casa Alba. Va fi prima intalnire a noului comandant sef american cu o femeie cunoscuta drept "vocea determinanta a Europei". Se vor afla fata in fata doi lideri care au foarte putine lucrurile in comun, dar care vor incerca, pana nu e prea tarziu, sa construiasca relatii de care poate depinde viitorul legaturilor transatlantice, considera cotidianul citat.

"Chiar daca pe durata campaniei electorale Merkel a fost pentru Trump un fel de , cancelarul german este dispusa sa uite totul", afirma Washington Post.

"Sa stam de vorba, sa discutam unul cu celalalt, aceasta va fi deviza mea pe durata acestei vizite, pe care o astept cu nerabdare", a spus Merkel luni, la Munchen.

"Cum va primi Trump acest cadou, nu ne ramane decat sa ghicim, dar vizita lui Merkel va face vizibila ingrijorarea Berlinului in legatura cu presedintia lui netraditionala. Aici intra inclusiv teama unui razboi comercial si frica pentru viitorul Uniunii Europene, dar si nelinistile generate de modul de adoptare a deciziilor privind Orientul Mijlociu, care pot provoca o noua criza a refugiatilor", este de parere autorul articolului.

"Merkel poate demonstra lumii politice in Germania si in Europa ca este in stare sa-i faca fata lui Trump", a comentat Joseph Jenning, de la Consiliul european pentru relatii internationale. "Merkel stie ca strategia lui Trump include si intimidarea partenerilor de negocieri. De aceea, doamna cancelar trebuie sa dea dovada de o oarecare raceala pentru a arata ca asa nu merge".