'Această solicitare susţine eforturi suplimentare de detectare, înfrângere şi apărare împotriva oricărei utilizări de către Coreea de Nord a rachetelor balistice împotriva Statelor Unite, a forţelor lor desfăşurate, a aliaţilor sau partenerilor lor', se menţionează în scrisoare.

Conform publicaţiei The Hill, fondurile sunt destinate construirii unei baze suplimentare de interceptoare în Alaska şi vor furniza finanţarea iniţială pentru achiziţia a 20 de interceptoare pentru sistem.

Prin aceeaşi scrisoare, Casa Albă mai cere 1,2 miliarde de dolari pentru noua strategie a administraţiei pentru Afganistan şi Asia de Sud, precizând că fondurile sunt necesare pentru desfăşurarea a încă 3.500 de militari în Afganistan, pentru forţe speciale şi alte cheltuieli implicate de această strategie.

Alte aproape 700 milioane de dolari sunt solicitate pentru repararea a două nave din Flota a 7-a din Pacific, grav avariate în coliziuni produse în lunile iunie şi august.

Totodată, Congresului i se cere să acţioneze în ce priveşte cererea de buget pe 2018 pentru 1,6 miliarde de dolari vizând construirea unui zid de-a lungul graniţei cu Mexic, scrie agerpres.