"La ceea ce lucrează Ministerul de Finanţe acum, împreună cu Casa de Pensii, cu cei de la ASF, este o analiză pe pilonul I şi pe pilonul II, să vedem unde şi cum stau banii românilor cel mai bine. Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia este să anunţăm populaţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii: la pilonul I, la pilonul II, toţi la pilonul I sau să rămână ca acum. Dar devine opţional. Opţional doar dacă vrei de la pilonul II la pilonul I, pentru că invers nu se poate. Nu desfiinţează nimeni pilonul II, nu îl naţionalizează nimeni, nu îi face nimic rău. Nu îl chinuie, nu îl schingiuim. Dar va fi opţional", a precizat el la un post de televiziune.

Tudose a mai spus că îşi menţine afirmaţia că pilonul I e mai performant în ce priveşte salariul minim şi că există calcule care demonstrează acest lucru, scrie agerpres.

"A fost această analiză, a plecat de la o primă informaţie care s-a confirmat, că acolo au fost luate nişte comisioane de management - în loc să fie luate în primul an, au fost luate vreo zece ani - şi că din cele peste şapte miliarde produse de banii românilor din pilonul II, un miliard a plecat la management. (...) Românul va avea un tablou în faţă: 'Domnule, eu cu contribuţia mea, în cuantum de... aici atât obţin pe punctul de pensie, dincolo obţin acel randament", a precizat el.