Printre jurnaliştii pe numele cărora a fost emis un mandat de arestare figurează cunoscutul comentator şi fost parlamentar Nazli Ilicak, concediat de cotidianul proguvernamental Sabah în 2013 pentru că i-a criticat pe miniştrii implicaţi într-un scandal de corupţie, au transmis NTV şi CNN-Turk. El nu era la domiciliul său din Istanbul şi ar putea să se afle în vacanţă la Marea Egee, a relatat cotidianul Hurriyet, care îl citează pe procurorul antiterorist din Istanbul, Irfan Fidan.

Autorităţile turce au suspendat, reţinut sau plasat sub anchetă pete 60.000 de militari, poliţişti, judecători, profesori sau funcţionari publici în zilele care au urmat puciului eşuat din 15 iulie, aminteşte agerpres.

La 19 iulie, autoritatea de reglementare a presei audiovizuale din Turcia a retras licenţa de funcţionare a numeroase posturi de televiziune şi radiouri bănuite că sprijină reţeaua predicatorului Fethullah Gülen, exilat în SUA din 1999 şi acuzat de autorităţile turce că ar fi 'creierul' din spatele loviturii de stat eşuate. Această decizie a vizat 24 de posturi de televiziune şi radiouri şi 34 de jurnalişti, consideraţi apropiaţi ai lui Gülen. Acestora le-au fost retrase legitimaţiile de presă.