Persoanele ale căror paşapoarte au fost anulate încearcă să se ascundă sau se află deja în custodia poliţiei, au declarat surse guvernamentale.

În plus, au fost retinuti 283 de militari din Garda prezidenţialăi, regimentul forţelor speciale care asigura securitatea palatului prezidenţial din Ankara.

Turcia va respecta cu tărie principiile democratice şi statul de drept, a declarat, in aest context, vicepremierul Mehmet Simsek, făcând referire la măsurile punitive luate de guvern după tentativa de puci.

"Încă de la început vreau să spun că, în pofida a ceea ce s-a întâmplat cu o săptămână în urmă în Turcia, vom continua să respectăm cu tărie principiile democratice şi să aplicăm statul de drept. Nu s-au schimbat prea multe lucruri. Ştiu că există semne de întrebare", a spus el la o întâlnire a miniştrilor de finanţe şi guvernatorilor de bănci centrale din statele membre G20 în oraşul Chengdu din sud-vestul Chinei.

Amplele măsuri punitive adoptate de guvern după lovitura de stat eşuată i-au speriat pe investitori, ceea ce a dus la căderea lirei turceşti şi la vânzarea de acţiuni, mentioneaza agerpres.