Potrivit relatarilor, seful statului a iesit din hotelul in care locuia in statiunea Marmaris cu numai cateva clipe inainte de venirea militarilor, hotarati sa-l aresteze sau sa-l ucida pe Erdogan.

Citand postul de televiziune CNN Turk, agentia de presa mentionata mai sus precizeaza ca pucistii au trimis la Marmaris trei elicoptere cu 25 de soldati la bord.

Militarii au coborat cu ajutorul franghiilor, dar la hotel au fost intampinati de garda de protectie a presedintelui, o unitate speciala, de elita.

Intre timp, acuzat de implicare in tentativa de lovitura de stat, generalul Bekir Ercan Van, comandantul bazei militare aeriene Incirlik, a solicitat Stator Unite azil politic, dar a fost refuzat, potrivit cotidianului The New York Times. De altfel, el a fost retinut de fortele loiale presedintelui Erdogan.

In acest context, la Istanbul au fost luate masuri suplimentare de securitate, dispozitivul militar fiind intarit cu inca 1.800 de militari apartinand fortelor speciale ale politiei, informeaza agentia Andolu.

Citand surse din cadrul fortelor de ordine, Anadolu informeaza ca politia a primit ordin sa traga fara avertisment in orice elicopter care efectueaza zboruri neautorizate.