Fluxul de tweet-uri consultat de utilizatori poate cuprinde astfel mesaje pe care aceștia nu au cerut să le urmărească și abonații nu vor avea posibilitatea să revină la fluxul cronologic, relateaza Agerpres in pagina electronica.

Rețeaua de socializare, care s-a bazat pe răspunsurile considerate pozitive la teste, s-a inspirat de la concurentul Facebook prin utilizarea unui program care permite "conservarea" a ceea ce văd utilizatorii în funcție de interesele și activitățile lor, a explicat Twitter într-un mesaj publicat online.

'În multe cazuri, cele mai importante mesaje vin de la oameni pe care-i cunoașteți sau despre care ați auzit', a arătat compania cu sediul în San Francisco. 'Însă uneori puteți să ratați mesajele pe care voiați să le vedeți', a adăugat Twitter.

Acest proiect, contestat de utilizatori, este deocamdată în faza de experiment și nu ar trebuie să vizeze totalitatea utilizatorilor rețelei de socializare.

Testele au arătat că mulți utilizatori ar prefera să vizualizeze tweet-uri de pe conturi pe care nu le urmăresc, cu condiția ca ele să fie considerate valabile pe baza popularității lor, a nivelului de interacțiune sau a interesului manifestat de cei care urmăresc aceste conturi.

Twitter explică că atunci când va identifica un mesaj-tweet, un cont de urmărit sau alte conținuturi populare sau relevante, va putea să îl adauge la fluxul de mesaje vizualizate de abonat. "Acest lucru înseamnă că veți vedea uneori mesaje-tweet de pe conturi pe care nu le urmăriți", arată rețeaua de socializare.

Acest lucru este considerat însă negativ de amatorii de informații în direct, care preferă să urmărească un flux de mesaje postate cronologic. Numeroși utilizatori au trimis vineri mesaje pe Twitter, cerând rețelei de socializare să revină asupra proiectului, considerat de ei catastrofal.

Facebook a lăsat posibilitatea utilizatorilor săi să aleagă modul de prioritizare a fluxului, fie în ordine cronologică, fie în funcție de relevanță, datorită unui algoritm actualizat în permanență care permite alegerea prioritizării.