Această decizie a fost susținuta de 386 de deputați, deși pentru adoptare avea nevoie de doar 300 de voturi.

Vorbind înainte de vot, liderul formatiunii "Patria" Arseni Yatsenyuk a subliniat că acum Radei Suprema va trebui să fie împuternicită să formeze guvernul. Potrivit acestuia, în conformitate cu noua lege, parlamentul isi va exercita atribuțiile sale până în octombrie 2017.

Mai devreme, președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției au semnat un acord privind rezolvarea crizei din țară si care include revenirea la Constituția din 2004, alegeri prezidențiale anticipate si formarea guvernului de "conciliere naționala".

Documentul a fost semnat la Kiev, în prezența miniștrilor Afacerilor Externe din Polonia și Germania - Radoslaw Sikorski și Frank - Walter Steinmeier.

Calendarul alegerilor anticipate nu a fost inca stabilit.

Totodata, gruparea naționalista radical " Sectorul Drept" a declarat că "revoluția națională continuă," si a cerut arestarea de urgență a ministrului interimar de la Interne, Vitaly Zakharchenko și demisia sefilor structurilor de forta.

Potrivit Ministerului Sănătății, în confruntările din Kiev, incepute pe 18 februarie, au fost ucisi 77 de oameni si cateva sute au fost raniti.