"Daca nu vom fi ajutati, vom fi nevoiti sa reluam creare armei nucleare, care sa ne protejeze de Rusia", a spus Gheletei, citat de Interfax.

Agentia rusa aminteste ca, la 1 septembrie, Gheletei a afirmat ca Rusia a  pierdut "razboiul hibrid" din Ucraina si ca, "potrivit unor informatii neoficiale ar fi fost pregatita sa foloseasca arma nucleara tactica".

In alta ordine de idei, oficialul ucrainean a anuntat ca el va fi primul angajat al Ministerului apararii care va fi supus detectorului de miniciuni, test care va fi impus tuturor generalilor de rang superior.

"Fiecare va fi testat si verificat. O masura care ii priveste direct pe cei care influenteaza politica ministerului, pe cei care au acces in zona de conflict si care ridica semne de intrebare. Si fireste, ii vizeaza pe cei care se ocupa de dotarea si aprovizionarea armatei, de bunul mers in regiunile din estul tarii", a detaliat Gheletei, mentionand ca pentru cei responsabili de finantarea institutiilor de forta "vor exista intrebari aparte".

Potrivit expertilor, prin aceste teste si interviuri se va verifica daca generalii sunt de incredere din punct de vedere politic, daca sunt patrioti sau daca au contacte cu serviciile secrete straine.