„Ne sunt cunoscute cazurile semnalate de publicatia Zerkalo Nedeli. In fiecare din aceste situatii, MAE a intreprins masurile politice si diplomatice necesare”, a asigurat diplomatul ucrainean.

„Intelegem ca in functionarea pe teritoriul Ucrainei a unui mecanism atat de complex precum flota din Marea Neagra pot interveni anumite situatii neprevazute. Dar atragem atentia militarilor rusi care isi desfasoara activitatea in diferitele unitati de care dispune flota pe teritoriul, subliniez, statului ucrainean prieten, ca trebuie respectata cu strictele legislatia tarii unde ei muncesc”, a precizat Pereboinos.

Autoritatile de la Kiev, a amintit el, si-a exprimat in repetate randuri disponibilitatea de a angaja negocieri cu partea rusa pe orice teme, chiar si pe cele mai dureroase.

In numarul sau de saptamana trecuta, publicatia Zerkalo nedeli a scris despre noua tehnica militara care a fost adus la baza flotei rusesti din Ucraina. Este vorba, printre altele, de transportorul blindat BTR-82AM, varianta modificata a modelului de baza BTR-80.

Alt moment semnalat de ziarul mentionat mai sus vizeaza intrarea ilegala in Ucraina a unei noi nave pentru Flota din Marea Neagra. Adus din portul Novorossisk pentru efectuarea unor reparatii, remorcherul portuar RB-389 „nu a stat prea mult la mal, ambarcatiunea fiind rapid implicata in diferitele operatiuni din rada portului Sevastopol”, nota aceeasi publicatie.