Informatia, postata pe pagina de Facebook a deputatului Seghei Leshcenko, vine pe fondul unor zvonuri legate de disparatia omului de afaceri dupa problemele avute cu presedintele Porosenko si in contextul luptei angajata de seful statului impotriva oligarhiei ucrainene.

Acelasi Leshcenko noteaza ca Igor Kolomoiski a obtinut, dupa o intrevedere intre patru ochi cu oficiali ai ambasadei americane la Kiev, dreptul de a pleca in SUA, unde cea mai mare parte a timpului o petrece urmarind, din tribune, meciuri de baschet. Deputatul nu precizeaza ce pasaport a folosit oligarhul pentru aceasta deplasare - ucrainean, israelian sau cipriot.

Relatiile dintre Kolomoiski si autoritatile tarii s-au deteriorat dupa ce Rada suprema (parlamentul Ucrainei) a adoptat, la 19 martie, amendamente la legea privind societatile pe actiuni, modificari in virtutea carora omul de afaceri a pierdut controlul asupra companiei Ukrnafta. Disensiuni au aparut, de asemenea, in legatura cu inlocuirea conducerii intreprinderii Ukrtransnafta, gestionata pana de curand de Aleksandr Lazorko, un apropiat al lui Kolomoiski.