"Documentul lui Putin nu a stat la baza discutiilor. Convorbirile s-au axat pe modalitatea de transpunere in viata a acordurilor de la Minsk, pozitie convenita din timp de cele trei parti implicate in procesul de normalizare a situatiei din estul Ucrainei", a precizat diplomatul ucrainean.

"Nici un text adus de nu stiu cine din Rusia nu a fost analizat. Declar asta cu toata responsabilitatea", a adaugat Cialii. 

Anterior, consilierul liderului de la Kremlin, Iuri Usakov, isi exprimase speranta ca, la KIev, Angela Merkel si Francois Hollande vor tine cont de propunerile lui Putin.

Intr-un articol pe aceasta tema, New York Times a anuntat ca varianta de rezolvare a conflictului din estul Ucrainei, propusă de Putin, este una "prea cinică".

"Nu este un plan de pace, ci o foaie de parcurs spre o nouă Transnistrie sau o nouă Abhazie în Ucraina. Este o încercare cinică de a evita toate angajamentele asumate la Minsk", afirma publicatia americana, citant un un diplomat de rang înalt, sub rezerva anonimatului.

Merkel si Hollande sunt asteptati vineri la Moscova.