Convoiul umanitar trimis de Rusia in regiunile de est ale Ucrainei a inflamat starea de tensiune din zona de conflict. Cele peste 280 de camioane s-au oprit la granita dintre cele doua state slave, autoritatile de la Kiev declarand ca nu vor pemite intrarea masinilor pe teritoriul tarii fara un acord din partea Crucii Rosii.

Dupa ce, joi seara, Ucraina a evocat, citand declaratiile unui grup de jurnalisti britanici, martori ai evenimentului, o incursiune a unui convoi militar rus pe teritoriul său, vineri a venit vestea atacului cu rachete Grad. Alte detalii nu au fost publicate.

Intre timp, ambasadorul UE in Rusia, Vigaudas Usackas, a afirmat ca Uniunea Europeana este gata sa ridice sanctiunile impuse Rusiei, daca Moscova va indeplini o serie de conditii.

"Cand vor exista rezultate evidente de stabilizare a situatiei din estul Ucrainei, UE va fi, desigur, dspus sa analizeze posibilitatea retragerii sanctiunilor, chiar daca, partial, cauza introducerii lor este anexarea ilegala a Crimeei", a spus Usackas.