'Ar putea fi nevoie de o generație întreagă pentru a ajunge la o soluție politică, dar când mă uit la globul pământesc și văd Siria, Libia și Irak, cred că conflictul ucrainean este singurul care poate fi rezolvat', a afirmat Steinmeier.

Referitor la anunțului făcut de Kiev privind retragerea armelor grele de la linia de demarcație din Donbas, conform acordului din 12 februarie de la Minsk, ministrul german de externe consideră că aceasta este o 'veste bună', dar nu un progres.

Insurgenții proruși din Lugansk și Donețk, cele două bastioane separatiste din estul Ucrainei, au anunțat anterior că au retras deja o parte a armelor lor grele de pe linia frontului. Kievul susține însă că aceștia au imitat doar retragerea și că, în realitate, au efectuat această retragerea în așa mod încât să poată să readucă echipamentele la pozițiile lor inițiale în 30-40 de minute. De altfel, milițiile separatiste nu au respectat nici armistițiul instituite la 15 februarie, în conformitate cu Acordul Minsk 3, întrucât și-au continuat ofensiva asupra Debalțevo — nod feroviar strategic — până au reușit să preia controlul asupra acestuia vinerea trecută, scrie Agerpres in pagina electronica.