Grupul german RWE va incepe livrarile de gaze de pe teritoriul Ungariei in Ucraina incepand cu anul viitor, a anuntat ministerul energiei de la Kiev.


Seful institutiei, Iuri Boiko, a precizat ca, in cadrul acordului incheiat de compania Naftogaz cu RWE, se intentioneaza obtinerea a aproximativ 5 miliarde de metri cubi de gaze. Oficialul ucrainean a subliniat, in acelasi timp, ca pretul gazelor livrate de grupul german este cu 40-70 de dolari mai mic fata de tariful practicat de intreprinderea rusa Gazprom.

« Speram ca la vara pretul va fi cu 100 de dolari sub cel actual », a adaugat Boiko. Agentia RIA Novosti aminteste, in context, ca de mai bine de doi ani, Kiev incearca sa obtina o revizuire a contractelor cu Rusia, catalogand exagerat de ridicat pretul prevazut in respectivul document, « nimicitor » din punctul de vedere al lui Boiko. Potrivit datelor Naftogaz, pentru trimestru patru al acestui an, valoarea gazului rusesc a crescut cu 1% fata de intervalul iulie-septembrie, pana la 430 de dolari/1000 metri cubi.