"Personal nu voi face parte din conducerea viitoare a partidului, dacă situaţia va rămâne aşa cum este acum, şi cred că aşa va rămâne, însă vom rămâne o echipă în PDL care va continua să se lupte cu USL. (...) Consider că trebuie să construim în continuare pentru PDL!", a precizat Elena Udrea. Ea a mai spus că urmează să ai o întâlnire cu susţinătorii moţiunii sale şi vor decide ce vor face mai departe. "Vom decide în continuare ce vom face şi noi suntem oameni care vrem să construim în continuare în PDL", a spus liderul PDL.

Ea a făcut aceste precizări după ce s-a arătat nemulţumită de declaraţia lui Theodor Stolojan care spunea că Udrea ar trebui să-şi asume înfrângerea. "Nimeni din actuala conducere nu este în măsură să ne recomande asumarea unui rezultate care este viciat", a mai spus Elena Udrea. Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că preşedintele PDL Vasile Blaga o invită pe Elena Udrea la o discuţie în vederea pregătirii alegerii BPN, iar PDL aşteaptă din partea acesteia "încetarea agitaţiei mediatice pe care o face arătând că este timpul ca denigrarea partidului să înceteze"

Întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă Elena Udrea a fost invitată să participe la reuniunea grupurilor parlamentare, Theodor Stolojan a răspuns: "Categoric, a fost invitat tot grupul parlamentar la PDL". El a adăugat că Elena Udrea nu este invitată doar la această întâlnire. "Am avut ieri (duminică - n.r.) o întâlnire cu preşedintele Blaga mai mulţi şi domnul Blaga a spus că o invită pe doamna Udrea la o discuţie în vederea pregătirii alegerii BPN peste două săptămâni", a spus Stolojan, citat de Mediafax in pagina electronica.