"Percepţia este că partidul este astăzi, blazat, plafonat. (...) Partidul e nevorbit. Oamenii au acumulat frustrări. Nu a avut o guvernare uşoară. Nu prea a mai avut cine să se ocupe de partid. Prea mult timp liderii partidului s-au ferit să stea de vorbă cu baza teritoriului. În ultima vreme, liderii nu au mai avut curajul să iasă pe stradă", a spus Udrea.

Ea speră să fie un "comandant" al PDL, pentru că, în opinia ei, "soldaţii PDL au nevoie să îşi vadă comandantul în frunte". "Astăzi suntem neatractivi pentru electorat. (...) O nouă clasă politică putem fi noi", a declarat Udrea, conform pesurse.ro. Elena Udrea consideră că s-au făcut greşeli în interiorul PDL, chiar în timpul guvernării Emil Boc, când unii au dovedit laşitate şi au preferat să îşi protejeze imaginea, în loc să iasă public şi să explice măsurile de austeritate.

"Am fost ţinta preferată a campaniilor de presă. Eu nu spun că dacă nu ne-am fi bătut mai mult pentru Guvernul Boc, nu am fi pierdut un milion de voturi. Sunt unii care au preferat să îşi protejeze imaginea", a subliniat Elena Udrea, apreciind ca membrii PDL trebuie sa se întoarcă la portocaliu, "o culoare a victoriei".

Ea a spus că, dacă va ajunge în fruntea PDL, formaţiunea va avea propriul candidat la preşedinţie. "Eu vă asigur că sub preşedinţia mea PDL merge cu propriul candidat la alegerile prezidenţiale", a anunţat Elena Udrea. Iniţiatoarea moţiunii ''Noul PDL, o nouă Românie'' s-a referit şi la rolul Bisericii, care ar trebui să fie mult mai activ în ajutorarea celor nevoiaşi.

Elena Udrea a mai vorbit despre tinerii ţărani, care ar trebui să fie ajutaţi de stat. "Un milion de oameni înseamnă un milion de voturi. (...) Astăzi, Guvernul USL nu poate nici să taie panglici la ce am început noi", a declarat Udrea. Elena Udrea a spus că cei din PDL "nu au minţit şi nu au furat cât timp au fost la guvernare", relateaza Antena3.