"Sunt de zece ori mai puţini oameni (delegaţi la CNC - n.r.), deşi sunt mai multe funcţii, deci, va fi mai uşor. Sper că va fi mai uşoară şi numărătoarea şi nu vor mai fi niciun fel de contestaţii. (...) Cred că prezenţa noastră aici, a celor care am susţinut moţiunea 'Noul PDL. O Nouă Românie', arată dorinţa noastră de unitate a partidului într-un moment în care, uitaţi, încă mai pleacă colegi din PDL către PNL. Deci, speranţa este că noua conducere a partidului care se va alege astăzi, în ultima etapă, va face posibilă această unitate şi să reuşească să oprească plecările din partid. (...) Nu suntem nici atât de mulţi, nici atât de puternici să ne permitem să ne plece oamenii la PNL sau în altă parte. Trebuie să fie unul din obiectivele pe care noua conducere trebuie să şi le asume, la fel cum, desigur, trebuie să-şi asume şi intrarea la guvernare din 2016, după câştigarea alegerilor", a afirmat Udrea.

Deputatul PDL a mai spus că grupul său de susţinători nu a pus problema, prin candidaturile depuse la funcţiile în cadrul BPN, a unei echilibrări de forţe la nivelul conducerii centrale.

"Nu ne-am pus problema unui raport de forţe în BPN, pentru că dacă am fi vrut să continuăm o disidenţă în partid sau să ne luptăm în cadrul partidului, atunci nu candidam. Rămâneam în afara BPN-ului şi făceam ce s-a făcut în 2011, când la nivelul susţinătorilor domnului Vasile Blaga nu au dorit să intre în BPN. Noi (Elena Udrea şi susţinătorii săi - n.r.) am decis ca aceia care vor dori să participe la alegerile pentru BPN să fie susţinuţi, aşa cum îi susţinem şi pe alţii care nu au fost susţinătorii moţiunii mele, dar care credem noi că merită să fie în conducerea partidului şi ne străduim să rămânem o echipă unită, nu să facem opoziţie în interiorul partidului", a subliniat Udrea, citata de Agerpres in pagina electronica.