In urma cu un an, executivul european a acuzat Google ca favorizeaza propriul serviciu de cautare pe internet, decizia in acest dosar fiind asteptata pana la sfarsitul anului in curs. Se estimeaza ca, anul trecut, Google a realizat anul trecut numai din publicitate o cifra de afaceri de 11 miliarde de dolari, gratie sistemului Android echipat pe aplicatii precum Maps, Search si Gmail.

Daca Uniunea Europeana va considera ca Google se face vinovat de pozitie dominanta, teoretic, compania americana ar putea primi, o amenda de pana la 7,4 miliarde de dolari, adica 10% din cifra de afaceri realizata in 2015, obligata fiind, de asemenea, sa procedeze la o modificare a practicilor sale comerciale, relateaza reuters.

Desi Android este un sistem "open space" care permite fabricantilor din domeniu sa conceapa si sa utilizeze propriile programe, marea majoritatea a smartphone-urilor europene integreaza un ansamblu standard de aplicatii si sisteme digitale care trebuie insa sa faca obiectul unei licente acordata de Google, precizeaza cabinetul Strategy Analytics.