"Responsabili europeni spun ca exista trei variante: prelungirea sanctiunilor cu inca sase luni, un an sau pentru o perioada mai scurta, de numai trei-patru luni, pentru a demonstra Moscovei ca UE recunoaste recunoaste unele concesii facute Kievului", detaliaza WSJ, citand surse diplomatice.

Interlocutorii cotidianului american au precizat ca la Bruxelles "exista parerea unanima ca presiunea economica asupra Rusiei trebuie sa continue pana cand planul de pace incheiat la Minsk in prezenta mediatorilor internationali, nu va fi indeplinit in totalitate".

WSJ subliniaza ca UE este determinata sa mentina acest pachet de sanctiuni, in "pofida tentativelor de imbunatatire a relatiilor cu Moscova dupa atentatele de la Paris".

Venind in completare, cotidianul german Handelsblatt mentioneaza ca problema sanctiunilor va fi dezbatuta, dupa toate probabilitatile, la summitul UE din decembrie. Aceeasi sursa estimeaza ca respectiva masura este necesara pentru accelearea procesului de normalizare a situatiei din Ucraina.