GE ramane optimist si spera ca lucrrile vor evolua in directia dorita. Totusi, decizia Comisiei poate da peste cap calendarul stabilit, ce prevede finalizarea tranzactiei in semestrul secund al anului, cu o unda verde din partea UE pana in 6 august.

Pentru ca, explica surse din interiorul companiei americane, chiar daca executivul european ar relua examinarea dosarului GE-Alstom in cursul acestei saptamani, luarea unei decizii va fi amanata. In aceste conditii, GE s-a declarat dispus la concesii.

"Suntem dispusi sa analizam diferite remedii pentru a finaliza aceasta operatiune, dar trebuie pastrate fundamentele economice ale acordului", a precizat GE.

Comisia europeana a deschis la 23 februarie o ancheta aprofundata privind vanzarea diviziei energetice a Alstom catre GE. Guvernul comunitar estimeaza ca afacerea de 12 miliarde de euro ar putea crea probleme de natura concurentiala pe piata turbinelor pe gaz de mare putere, dominata de patru jucatori majori: GE, Alstom, Siemens si Mitsubishi Hitachi Power Systems.