In orice caz, in fotografiile realizate de sonda Rosetta si reprezentand cometa Ciuriumov-Gherasimenko (67P) poate fi observat un obiect bizar. Adeptii teoriei conspiratiei au reperat imediat un robot care, spun ei, seamana cu Iron Man. 

In opinia lor, se poate observa, de asemenea, capul unui leu gravat pe o roca si o alta sculptura cazuta in nisip si care "au fost facute de fiinte inteligente".

Potrivit Daily Mail, descoperirea a fost facuta de cunoscutul ufolog Scott Waring. "I-am spus robotului Iron Man, pentru simplul motiv ca are un cerc in mijlocul pieptului", a explicat expertul. "Poate este vorba doar de arta, poate este o simpla coincidenta, dar pun pariu ca si voi il vedeti", a continuat el.

Privita in ansamblul ei, fara delimitarea unor contururi, fotografia Agentiei spatiale europene pare sa prezinte intrarea intr-o grota, asupra careia cad umbrele stancilor din jur.

Imaginea a fost facuta de Rosetta in 14 septembrie 2016. Sonda a fost lansata in 2004 pe urmele cometei 67P. In 12 noiembrie 2014, aparatul a trimis pe suprafata obiectului spatial dispozitivul Philae pentru o analiza a solului si structurii cometei.