"Si in trecut lucrau precum robotii. Dar pe viitor, masinile ii vor ajuta pe oameni sa ramana oameni. Masinile nu vor putea sa-i inlocuiasca total pe oameni. Daca priviti la revolutiile care au avut loc de-a lungul istoriei, atunci s-a schimbat structura pietei. Se va mai intampla asta. Dar trebuie sa fim ingrijorati de soarta noastra", a continuat omul de afaceri chinez vorbind la un forum organizat in Rusia.

Daca vreti sa deveniti miliardari, trebuie sa aveti incredere in sine, a adaugat Jack Ma, apreciind, pe de alta parte, ca "peste 30 de ani, internetul va deveni mai important decat petrolul. Tehnologiile digitale vor rezolva multe dintre problemele omenirii. Va fi o dezvoltare stabila", a spus fondatorul Alibaba.

In opinia lui, "in locul comertului online ar trebui sa existe economia electronica. Nu conteaza unde a fost fabricata marfa - in China sau SUA. Productia nu va genera noi locuri de munca, pentru ca inteligenta artificiala se va ocupa de productie. Iar oamenii vor face altceva".