"În sesiunea de toamnă trebuie să lucrăm la Legea bugetului. Ne aşteaptă multă muncă şi vom discuta în mai multe rânduri despre aceste" reduceri, a spus Putin la o intrevedere cu un reprezentant din Duma de stat. Conform stenogramei postata pe site-ul Kremlinului, seful statului rus a avertizat ca anul viitor "vor urma economii semnificative in buget".

"Acest lucru nu va afecta însă planurile noastre de reechipare a armatei şi marinei ", a adaugat preşedintele, mentionand că "toate comenzile angajate de stat pentru armata vor fi indeplinite". Oricum, a spus Putin, "va fi elaborat un nou plan de înzestrare a armatei".

Comentand aceasta intervenit, presa a scrie ca banii luati de la aparare vor fi folositi pentru dezvoltarea economică, sfera socială, sănătate, creşterea salariilor în sectorul public. Putin a dispus guvernului încă din luna mai indexarea salariilor pentru anumite categorii de bugetari.

Autorităţile ruse şi-au planificat să reducă cheltuielile din domeniul apărării de la 4,7% din PIB în 2016 la 2,9% din PIB în 2019. La conferinta anuala de presa, Putin a declarat că "vom intra în această nişă de 2,8% şi ne vom menţine la acest nivel în următorii ani". Pe de alta parte, intr-un documentar realizat de Oliver Stone si difuzat recent de Showtime, Putin recunostea ca Rusia cheltuieste prea mult pe aparare.

In alta ordine de idei, nu trebuie uitat ca 2018 este an electoral. Ales în funcţie pentru prima oară în urmă cu 17 ani, Vladimir Putin, acum in varsta de 64 de ani, nu a anunţat încă dacă va candida pentru un nou mandat de şase ani la alegeri din martie anul viitor.