Fara indoiala, Statele Unite nu vor lua masuri inainte ca presedintele Donald Trump sa revina in tara in acest weekend, dar actiunile Phenianului par sa "nu ofere Washingtonului nici o alternativa", afirma Friedman, fondatorul institutului Stratfor si al Geopolitical Futures.

In opinia expertului american, exista un complex de factori ce demonstreaza ca starea de confruntare dintre cele doua tari nu inceteaza sa creasca, indreptandu-se spre un punct de un razboiul devine inevitabil.

Astfel, fondatorul Stratfor a amintit ca, la 20 mai, portavioanele americane Carl Vinson si Ronald Reagan s-au aflat destul de aproape de Coreea de Nord. In context, el a mentionat ca peste 100 de avioane F-16 efectueaza zilnic exercitii in regiune, o astfel de tactica fiind folosita inclusiv inaintea operatiunii americane "Furtuna in desert? impotriva Irakului, in 1991.

In plus, Pentagonul a deplasat avioane F-35. In opinia analistului american, toate aceste masuri nu demonstreaza decat un scenariu: acela al razboiului.