Detalii despre Windows 9 vor fi oferite in cadrul conferintei Build, care va avea loc în aprilie 2014. Thurrott se asteapta ca pana la lansarea versiunii finale, compania va testa in piata versiunea beta.

Câteva detalii despre Windows 9, cu numele de cod Threshold, au aparut deja în rețea. Se presupune că in sistemul de operare va reveni meniul "Start", iar aplicatiile de interfață Metro vor putea fi rulate pe desktop.

În cursul anului 2014, Microsoft va lansa o actualizare pentru Windows 8.1 și pentru Windows Phone 8. Potrivit zvonurilor, versiunea pentru "mobil" va include si asistentul cu voce Cortana, un analog al ​​Siri.

Windows 8 a fost lansat în octombrie 2012. Caracteristica sa principala a fost prezența a două interfețe -  cea tradiționala și una noua (Metro).

Un an mai târziu, Microsoft a realizat un upgrade la Windows 8.1. Actualizarea a readus butonul "Start", insa fara meniul "Start", apărut pentru prima dată în Windows 95.

Conform statisticilor Net Applications, cota Windows 8 în decembrie 2013 a fost de 6,9 la sută, în timp ce cota Windows 8,1 - 3,6 la sută. Sistemul de operare cel mai popular este Windows 7, cu o pondere de 47,5 la sută.