Cu o suprafata utila de 186 mp si o terasa exterioara de 205 mp, apartamentul se remarca si prin inaltimea interioara de 6 m care va permite cumparatorului crearea un etaj interior si extinderea spatiului locuibil pana la 372 mp.

“Datorita caracteristicilor sale – inaltimea, panorama si executia tehnica -  proiectul Asmita Gardens este inegalabil in Romania. Structura sa de tip ‘tub in tub’ similara cu cea folosita la constructiile din zone cu activitate seismica intensa ca Japonia sau Noua Zeelanda, privelistea spectaculoasa pe 360`, faptul ca in vecinatatea sa se afla Parcul Natural Vacaresti, dar si posibilitatea de a vedea chiar si muntii atunci cand e senin – toate au fost ingredientele care l-au convins pe Mark Hoddinott, un cetatean strain sa achizitioneze penthouse-ul fara ezitare”, a declarat Remus Borza, partener in cadrul Euro Insol, administratorul judiciar al proiectului.

Apartamentul a fost achizitionat fara finisaje la o valoare de 372.000 euro, cumparatorul urmand sa faca mai multe schimbari in privinta structurii interioare (compartimentare, reorganizarea tubulaturii, etc), pentru a obtine spatiul dorit.

Noul proprietar a angajat-o pe Alina Vasile, un specialist in design interior de la compania EV Design pentru a dezvolta un concept modern de arhitectura si design pentru acest apartament.

“In octombrie anul trecut, cand am venit prima data la Asmita, vroiam sa achizitionez un studio. Am fost impresionat de amplasamentul complexului si de calitatea ridicata a constructiei, motiv pentru care din curiozitate, am vazut si penthouse-ul de la etajul 25. Am fost cucerit de privelistea care iti taie respiratia si mai ales de lipsa finisajelor, fiind interesat de crearea unui spatiu pe care sa-mi pun amprenta. Am aflat mai tarziu ca e cel mai inalt apartament din Romania, de aceea, simt ca am o datorie fata de romani. Vreau sa creez aici un spatiu cu care sa ne mandrim cu totii”, a declarat Mark Hoddinott, proprietarul apartamentului.

Situat in imediata vecinatate a Parcului Tineretului si a Parcului Urban Vacaresti, complexul rezidential Asmita Gardens este dezvoltat pe o suprafata de 27.000 mp, avand 765 de apartamente de 1, 2 , 3 si 4 camere. In prezent mai sunt disponibile la vanzare 336 de apartamente din care 330 sunt apartamente cu 2, 3 si 4 camere si 6 apartamente de tip penthouse. Toate cele 70 de apartamente tip studio s-au vandut. Proiectul beneficiaza de 6.200 mp de spatii comerciale, 9.000 mp de gradini si locuri de joaca pentru copii. In cadrul complexului functioneaza Clubul 168 Sport, cel mai mare Spa dezvoltat intr-un ansamblu rezidential si supermarketul La Doi Pasi, franciza Metro.

Inaugurat in iunie 2012 în urma unei investitii de 120 de milioane de euro, complexul rezidential Asmita Gardens este cel mai scump proiect imobiliar dezvoltat in Romania. Asmita Gardens este administrata in prezent de Euro Insol, firma specializata in reorganizare judiciara.