Producatorul faimoaselor taxiuri negre, un simbol al capitalei britanice, Manganese Bronze Holdings, a fost cumparat de Zhejiang Geely Holding Group cu scopul declarat de a se extinde pe plan international.

Geely poseda deja 23% din capitalul firmei britanice inca din 2006 si 52% din intreprinderea mixta creata cu Manganese Bronze la Shanghai. De patru ani, compania britanica acuza pierderi, iar in octombrie anul trecut a cerut trecerea sub administrare judiciara, dupa mai multe incercari esuate de a gasi finantare.

Situatia s-a agravat dupa rechemarea a 400 de autovehicule din cauza unei probleme tehnice aparuta la directia ultimului model de taxi Tx4, fabricat la uzina din Coventry. Societatea, care nu a mai inregistrat profit din 2007, a fost nevoita sa-si suspende vanzarile.

Grupul sufera inclusiv din cauza concurentei Mercedes VIto, utilizat de rivalul sau Eco City Vehicules. Japonezul Nissan, partener al constructorului francez Renault, si-a anuntat, de asemenea, intentia de a lansa propriul sau taxi in mai multe orase ale lumii, inclusiv din Marea Britanie.