Consilierul prezidenţial Iulian Chifu scrie, pe Facebook, că a început coabitarea, iar acum "hiper-guvernul super-majorităţii trebuie să livreze".

"Coabitarea a început. Acum hiper-guvernul super-majorităţii trebuie să livreze. Aşteptările sunt mari, capacităţile, tot cele cunoscute. Să-i vedem la treabă pe noii miniştri!", scrie consilierul prezidenţial Iulian Chifu.

Premierul Victor Ponta şi miniştrii noului Cabinet au depus jurământul, vineri seară, la Cotroceni, iar sâmbătă dimineaţă este programată prima şedinţă a Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, vineri seară, noilor miniştri, ca sunt condamnati sa aiba succes, pentru că astfel va avea şi România succes, iar în cazul în care nu vor avea succes, vor fi singurii responsabili.

"Trebuie să vă felicit succesul electoral şi pentru succesul de azi din Parlament, unde aţi avut un vot extrem de consistent", le-a spus Băsescu miniştrilor.

"Asta înseamnă că sunteţi obligaţi, condamnaţi să aveţi succes şi, dacă veţi avea succes, va avea succes România şi cei 4,5 milioane de cetăţeni care şi-au pus încrederea în dumneavoastră. Aveţi premise să trageţi, să tractaţi România către creştere economică. Şi nu am să emit niciun fel de păreri ce ar trebui să faceţi, ştiţi mai bine, aveţi o experienţă de şapte luni de guvernare, a fost o încălzire foarte bună pentru o guvernare de patru ani", a spus Băsescu.

El s-a referit şi la programul de guvernare al Cabinetului Ponta, menţionând că îi felicită din punct de vedere al angajamentelor extrem de ridicate asumate.

"Dacă vi le atingeţi, veţi rămâne în istorie ca un Guvern, o majoritate care a reuşit să readucă românilor prosperitatea, recuperarea decalajelor faţă de statele mai vechi din UE", a mai spus şeful statului.

De asemenea, Băsescu i-a îndemnat pe membrii Guvernului să apeleze la el atunci când vor considera că au nevoie, însă a adăugat că el crede că aceştia "ştiu tot, chiar mai mult decât tot despre ţara asta".

"Nu vă vreau să vă spun nimic altceva decât să vă doresc succes şi să vă asigur că, în măsura în care veţi avea nevoie, puteţi apela la sprijinul meu, în măsura în care eventual nu aţi şti tot, dar eu cred că ştiţi tot, chiar mai mult decât tot despre ţara asta", li s-a adresat Băsescu miniştrilor.