Pentru studiul lor, cercetatorii au apelat la ajutorul a 50 de barbati, invitati sa bea "suc de usturoi" si sa-l manance sub forma cruda. De asemenea, participantii au fost rugati ca, timp de 12 de ore, sa poarte, la subsuoara, un material special cpabil sa acumuleze mirosul de transpiratie. Dupa care, oamenii de stiinta au invitat femeile sa le miroasa.

In aceste conditii, s-a constatat ca femeile au preferat mirosul de transpiratie al barbatilor care consumasera usturoi, cel putin 4 catei, indiferent de modul de preparare. Aroma celor care nu mancasera usturoi nu a fost selectata de nici o femei.

Cum au explicat cercetatorii aceasta preferinta? In opinia lor, mirosul barbatilor care au mancat usturoi pare mai sanatos comparativ cu al celorlalti. Prin urmare, au concluzionat oamenii de stiinta, usturoiul ar putea fi folosit inclusiv la crearea de noi parfumuri, dar in cantitati mici, pentru a nu-i pune pe fuga pe cumparatori.